Од Софија: Најстариот град во Европа, Пловдив, вклучително и пикап

0 (Нема преглед)
Пловдив
Од: €219,99
0
(0 преглед)
Со цел
Времетраење

8 часа

Тип на турнеја

Дневна турнеја

Големина на групата

15 луѓе

Јазици

Англиски

За оваа турнеја

Пловдив, вториот по големина град во Бугарија, се смета дека е една од најстарите населби во Европа, која датира од пред повеќе од 7000 години. Пловдив се наоѓа на раскрсницата на Западот и Истокот, во плодната рамнина на Тракија, каде што коегзистираат историјата и модерноста.

Истражете ја енергичната мешавина на облици, стилови и бои за да видите како културата и уметноста отсекогаш напредувале во овој град. Градот е дом на прекрасните остатоци од Античката Римска Империја, вклучувајќи ги Римскиот стадион, Римскиот форум и Амфитеатарот.

За време на вашиот престој, можете да го истражите стариот град на Пловдив, кој е изграден на трите рида на античкиот Тримонтиум. Погледнете ги куќите на Националната преродба кои се назначени како архитектонски музеј на отворено. Со водич, можете да видите многу од главните атракции во областа.

Определување

 • Да биде префрлен во градот Пловдив
 • Истражете го Стариот град
 • Погледнете го Римскиот стадион
 • Восхитувајте се на античкиот амфитеатар и на Римскиот форум

Вклучено/Исклучено

 • Превоз со удобен минибус
 • Подигање и заминување од хотелот
 • Водич за англиско говорно подрачје
 • Шише со вода
 • Ручек
 • Влезници
 • Бакшиш (по избор)

Времетраење

Целодневен (+7 часа)

Јазици

Англиски

Почетно време

09:00 часот

Важна информација

Домашни миленици

Локација на турнејата

Пловдив

Групен попуст (по Износ)

Масовно попуст за возрасни
# Група со попусти Од возрасен На возрасен Вредност
1 Група 2+ 2 3 €90,00
2 Група 3+ 3 15 €110,00

Осврти

0/5
Не оценето
(0 преглед)
Одлично
0
Многу добро
0
Просечна
0
Лошо
0
Страшно
0
0 преглед на оваа турнеја - Се прикажува 1 до 0

Напишете преглед

Од: €219,99
0 (Нема преглед)
Вкупно
€219,99

Сопственик

johnyraid

Член од 2022

Можеби ќе ве интересира