Дневно патување до клисурата Искар со автомобил

0 (Нема преглед)
Искарската клисура
Од: €90,00
0
(0 преглед)
Со цел
Времетраење

8 часа

Тип на турнеја

Дневна турнеја

Големина на групата

15 луѓе

Јазици

Англиски

За оваа турнеја

Направете приватна автомобилска екскурзија околу планините што го одземаат здивот што граничат со една од најголемите реки во Бугарија за да ги набљудувате железничките пруги и возовите што минуваат.

Прво, застанете на прекрасен водопад каде што можете да одите наоколу и да истражувате. Беше извајано од Стара Планина како природно чудо. Водите на реката Искар го издлабиле својот пат низ карпата покрај планината безброј години.

После тоа, продолжете само неколку километри подалеку до многу значајна историска локација. Можност да се искачите понатаму на планината и да видите прекрасен поглед додека учите за минатото.

По некое истражување и фотографирање, ќе паузирате на ручек среде планинските погледи.

Последно, но не и најмалку важно, застанете на планина покрај малата река што се влева во Искар пред да се вратите во Софија. Истражете ги локациите каде порано стоеле манастирите и откријте ја нивната историја.
Клисурата Искар долга 155 километри започнува на Софиската рамнина, патува низ Балканот и завршува во близина на Червен Брајаг. На овој пат, ќе бидете придружувани околу половина пат за незаборавна дневна турнеја.

Определување

 • Уживајте во приватна турнеја во прекрасните планини
 • Тргнете се од метежот и вревата
 • Имајте одличен ден за истражување
 • Дознајте повеќе за бугарските историски места
 • Погледнете неколку незаборавни места

Вклучено/Исклучено

 • Земање од вашиот хотел
 • Спуштање во вашиот хотел
 • Личен водич само за вас или вашата група
 • Достапен е Wi-Fi
 • Лични трошоци
 • Ручек
 • Бакшишите

Времетраење

Целодневен (+7 часа)

Јазици

Англиски

Почетно време

09:00 часот

Важна информација

Луѓе со пречки во мобилноста

Понесете удобни чевли и камера, бидејќи ќе има одлични места за неверојатни слики. Ве молиме имајте предвид дека ќе има многу одење на нерамни површини.

Локација на турнејата

Искарската клисура

Групен попуст (по Износ)

Масовно попуст за возрасни
# Група со попусти Од возрасен На возрасен Вредност
1 Група 2+ 2 3 €90,00
2 Група 3+ 3 5 €125,00
3 Група 5+ 5 15 €140,00

Осврти

0/5
Не оценето
(0 преглед)
Одлично
0
Многу добро
0
Просечна
0
Лошо
0
Страшно
0
0 преглед на оваа турнеја - Се прикажува 1 до 0

Напишете преглед

Од: €90,00
0 (Нема преглед)
Вкупно
€90,00

Сопственик

johnyraid

Член од 2022

Можеби ќе ве интересира