Дневна турнеја од Софија до Скопје, Северна Македонија

0 (Нема преглед)
Скопје, Северна Македонија
Од: €90,00
0
(0 преглед)
Со цел
Времетраење

12 часа

Тип на турнеја

Дневна турнеја

Големина на групата

5 луѓе

Јазици

Англиски

За оваа турнеја

Откријте го Скопје, главниот град на Македонија, на ова целодневно патување од Софија. За време на оваа скопска дневна турнеја, ќе имате можност да ги истражите главните моменти на градот и да дознаете за неговата богата историја и култура од вашиот водич.

Подигнете од вашиот хотел во Софија и качете се во климатизирано возило. Опуштете се и уживајте во пејзажот на пат кон Скопје. Започнете ја пешачката обиколка на Скопското Кале штом ќе пристигнете.

Восхитувајте се на панорамскиот поглед на градот од тврдината пред да ја посетите црквата Свети Спас, која има фантастичен иконостас. Продолжете до Султан Муратовата џамија и Старата чаршија, каде што можете да видите остатоци од отоманската ера.

Слушајте додека вашиот водич ви кажува за историјата на Скопје како главен балкански трговски центар. Застанете во традиционален македонски ресторан на вкусен ручек пред да ја преминете реката Вадар за да ја истражите другата страна на градот.

Продолжете до спомен куќата на Мајка Тереза по посетата на новиот неокласичен плоштад. Вашата пешачка тура ќе заврши кај новоизградената триумфална капија Порта Македонија. Вратете се во Софија и бидете пуштени во вашиот хотел или сместување.

Определување

  • Откријте го живописното Скопје, старо и ново
  • Дознајте повеќе за историјата и културата на местото од вашиот водич
  • Уживајте во удобен трансфер со модерно возило

Вклучено/Исклучено

  • 2 туристички водичи кои зборуваат англиски - еден од Бугарија и еден локален од Македонија
  • Земање и заминување во вашето сместување во Софија
  • Возилото, бензинот и осигурувањето
  • Влезници
  • Такси за паркирање
  • Оброци и пијалоци

Времетраење

Целодневен (+7 часа)

Јазици

Англиски

Важна информација

Пасош или лична карта

Ве молиме проверете дали ви треба виза за влез во Македонија

Локација на турнејата

Скопје, Северна Македонија

Групен попуст (по Износ)

Масовно попуст за возрасни
# Група со попусти Од возрасен На возрасен Вредност
1 Група 2+ 2 3 €60,00
2 Група 3+ 3 4 €70,00
3 Група 4+ 4 15 €80,00

Осврти

0/5
Не оценето
(0 преглед)
Одлично
0
Многу добро
0
Просечна
0
Лошо
0
Страшно
0
0 преглед на оваа турнеја - Се прикажува 1 до 0

Напишете преглед

Од: €90,00
0 (Нема преглед)
Вкупно
€90,00

Сопственик

johnyraid

Член од 2022

Можеби ќе ве интересира