Банско: 2-дневна тура со водич Тевно Езеро (Темно Езеро)

0 (Нема преглед)
2809 Сандански
Од: €120,00
0
(0 преглед)
Со цел
Времетраење

2 Дена 1 Ноќевање

Тип на турнеја

Специфична турнеја

Големина на групата

15 луѓе

Јазици

англиски, хебрејски, руски

За оваа турнеја

„Тевно езеро“ е засолниште кое се наоѓа на Пирин Планина, на источниот брег на Тевно езеро во циркусот Белемето, на надморска височина од 2512 m. Засолништето го дизајнираше планинарот и градител на колиби Петар Пацков. Изградена е од централната железничка станица БТС во 1972 година.

Ова е двокатна зграда со трпезарија на приземје и заеднички студентски дом со 30 кревети со гранати на вториот кат. Во задниот дел на засолништето изградени се 3 дополнителни соби (бунгалови) со вкупен капацитет од околу 25 места на гранати. Во заедничката соба можете да преноќите околу 15 луѓе. Засолништето има топла храна и пијалоци. Се електрифицира од сопствен генератор, вода за пиење од извор над настрешница, вода за потребите на домаќинствата се зема од езерото. Тоалет надвор.

На крајот на 2008 година започна изградбата на дополнителни простории на прифатилиштето, чиј капацитет се очекува да се удвои.

Определување

  • Уживајте во прекрасните погледи на врвовите и езерата
  • Специјална програма за следење
  • Пријатна и пријателска атмосфера

Вклучено/Исклучено

  • Повратен превоз
  • Пешачка тура со водич до Темното езеро
  • 1 ноќ во кабината на Dark Lake
  • Оброци и пијалоци
  • Лично планинско/патничко осигурување
  • Други лични трошоци, бакшиш (по избор)

Времетраење

Повеќедневна

Јазици

Англиски
хебрејски
руски

Бесплатно Откажување

До 24 часа

Важна информација

Храна и пијалоци Удобни чевли Топла облека

Алкохол и дрога

Корисници на инвалидска количка Бремени жени

Локација на турнејата

2809 Сандански

Осврти

0/5
Не оценето
(0 преглед)
Одлично
0
Многу добро
0
Просечна
0
Лошо
0
Страшно
0
0 преглед на оваа турнеја - Се прикажува 1 до 0

Напишете преглед

Од: €120,00
0 (Нема преглед)
Вкупно
€120,00

Сопственик

Можеби ќе ве интересира