Софија: Приватно дневно патување во Ниш во Србија

0 (Нема преглед)
Ниш
Од: €155,00
0
(0 преглед)
Со цел
Времетраење

9 часа

Тип на турнеја

Дневна турнеја

Големина на групата

15 луѓе

Јазици

Англиски

За оваа турнеја

Откако ќе ве подигнат од вашиот хотел, продолжете директно до српски Ниш. По двочасовно патување, пристигнување во Ниш и обиколка на градот кој е признат дека е родно место на прославениот римски император Константин Велики.

Кулата на черепот, често наречена кула Челе, ќе биде вашата прва станица. Набљудувајте ја камената зграда со човечки черепи вградени во неа. По битката кај Чегар во мај 1809 година, која се случила за време на Првото српско востание, била изградена од Османлиите. Стариот концентрационен логор, кој беше отворен во 1941 година за време на Втората светска војна, е следната станица. Можеби имало повеќе од 10.000 жртви во кампот. Можете да го посетите музејот токму сега и да го откриете неговото ужасно минато.

Вашата последна дестинација е градскиот музеј во Ниш, каде што можете да ги видите сите археолошки наоди од регионот и да откриете повеќе за долгогодишното минато на градот. Уживајте во 1,5 часа слободно време за да го истражите градот по разглед на најзначајните споменици со водич. Прошетајте по главната пешачка лента и застанете во маалските продавници и ресторани за вкусна цена.

Во Софија се враќате во 18:00 часот.

Определување

 • Истражете ја историјата на Ниш позната како врска помеѓу Западот и Истокот
 • Откријте ги сличностите и разликите меѓу Бугарија и Србија
 • Посетете ги најважните споменици и музеи во Ниш
 • Вкусете вкусна српска храна и локални пијалоци

Вклучено/Исклучено

 • Подигање и заминување од хотелот
 • Приватен возач-водич
 • Превоз со удобен автомобил
 • Разглед на Ниш со водич
 • Влезници
 • Лични трошоци
 • Бакшиш (по избор)

Времетраење

Целодневен (+7 часа)

Јазици

Англиски

Почетно време

09:00 часот

Важна информација

Пасош или лична карта

Локација на турнејата

Ниш

Групен попуст (по Износ)

Масовно попуст за возрасни
# Група со попусти Од возрасен На возрасен Вредност
1 Група 2+ 2 3 €160,00
2 Група 3+ 3 5 €170,00
3 Група 5+ 5 15 €190,00

Осврти

0/5
Не оценето
(0 преглед)
Одлично
0
Многу добро
0
Просечна
0
Лошо
0
Страшно
0
0 преглед на оваа турнеја - Се прикажува 1 до 0

Напишете преглед

Од: €155,00
0 (Нема преглед)
Вкупно
€155,00

Сопственик

johnyraid

Член од 2022

Можеби ќе ве интересира